Marele Premiu al Galei Societății Civile a fost acordat și anul acesta unui proiect din sfera sănătății. Astfel, în cadrul evenimentului găzduit aseară la Ateneul Român, proiectul „Noi facem un spital” al Asociației Dăruiește Viață a fost desemnat marele câștigător. Același proiect a obținut și Locul I la secțiunea „Sănătate”.

Asociația Dăruiește Viață i-a provocat pe români să îndrăznească să creadă în forța proprie și în cea a comunității, arătându-le că dacă aleg să se implice în reformarea sistemului, pot obține rezultate notabile, și anume să construiască Primul Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. “Noi facem un spital” este un proiect îndrăzneț, care a reușit să dărâme mitul că în România nu se poate.

Peste 100.000 de persoane și 1.400 de companii au contribuit, în urma campaniei de informare, conștientizare și sensibilizare dusă de asociație, la construirea de la zero a primului spital din țara noastră finanțat exclusiv din donații și sponsorizări.

„Ediția de anul acesta a Galei Societății Civile a purtat amprenta Reginei Maria, ale cărei valori sunt un adevărat reper pentru toți cei ce vor să crească binele și să ducă o viață în folosul celorlalți. Am ales să scoatem în evidență valorile insuflate de această mare figura istorică a României, sărbătorind și promovând, la rândul nostru, Reginele Neștiute ale Societății Civile. Caracteristicile princiare ale unei astfel de personalități se află în profunzimea oricărei persoane care face bine, iar rolul nostru este să creăm contextul în care aceste calități pot fi aplaudate și astfel promovate drept un exemplu de urmat. Iar o mare parte dintre aceste inițiative sunt recunoscute pe scena Galei Societății Civile în fiecare an”, a declarat Florentina Loloiu, Director Programe Fundația Gala Societății Civile.

În cadrul ediției 2018 a Galei Societății Civile au fost înscrise în competiție 189 de proiecte, programe și campanii de comunicare pe teme sociale.

Cele mai multe proiecte au fost înscrise în 2018 la secțiunea Proiecte pentru Tineret, respectiv 30, această secțiune fiind urmată îndeaproape de Educație, Învățământ, Cercetare, cu 27 de proiecte și de Proiecte și campanii de Voluntariat, cu 26 de proiecte înscrise.

Totodata, competiția a debutat anul acesta cu două noi secțiuni: Inițiative cetățenești și Campanii de comunicare pe teme sociale și două premii speciale: cel dedicat Organizației New Entry în sector și Premiul Special pentru Inovație.

Comments are closed.