București, 10 mai 2018 – Mai bine de jumătate dintre studenții singurei facultăți de antreprenoriat din România provin din afara Capitalei, orașele reprezentative fiind Constanța, Brăila, Galați, Bacău, Brașov. De asemenea, conform datelor colectate din rândul studenților Entrepreneurship Academy, peste 60% dintre aceștia au cel puțin un părinte antreprenor, aspect care dovedește încrederea acestora în mediul de afaceri autohton, dar și în modelul educațional al Entrepreneurship Academy. Pe parcursul celor 4 ani de studiu studenții au cursuri de Antreprenoriat, Finanțe, Contabilitate, Management, Strategie, Marketing, Vânzări etc, standard într-un program de administrarea afacerilor, cu marea diferență că toți “profesorii” sunt de fapt antreprenori și oameni de afaceri, toți având foarte multă experiență practică de business.
The Entrepreneurship Academy, singura facultate care te învață să fii antreprenor direct de la antreprenori, convinge tot mai mulți tineri din România să îi urmeze cursurile. Mai bine de jumătate din cele 60 de locuri scoase la concurs pentru anul universitar 2018 – 2019 au fost ocupate, viitorii studenți-antreprenori așteptând cu nerăbdare începerea cursurilor. Pentru locurile rămase libere, The Entrepreneurship Academy (EA) continuă procesul de selecție al candidaților, care cuprinde trei etape: completarea formularului de pe site -www.entrepreneurship-academy.ro, participarea la un eveniment de tip Boot DAY și prezentarea la un interviu. La finalul celor patru ani de studiu, fiecare student va fi contribuit la dezvoltarea unei companii sănătoase financiar, care oferă produse și servicii potrivite pieței pe care operează.
Programul de studiu combină cursurile teoretice susținute de experți, cu learning journeys – călătorii de învățare anuale în străinătate – Amsterdam, Silicon Valley și într-o țară cu piață emergentă, ambele menite să le ofere studenților sprijinul teoretic, dar și practic, pentru a-și dezvolta, în echipe, afaceri reale.
Un exemplu de business promițător este afacerea a doi studenți din anul I. Cosmin Scripcariu din Botoșani și Alex Burghelia din Constanța. Au 19 ani și sunt studenţi în primul an la The Entrepreneurship Academy. La începutul lunii martie cei doi au pornit o afacere online prin care vând chituri pentru mulaje ale mâinilor. Miza cea mare este schimbarea modului în care ne raportăm la amintiri. „Pe lângă deja banalele fotografii, filmulețe, mici obiecte decorative etc, există pe piață kituri pentru amprentă palmară sau pentru amprenta piciorului. Noi, însă, oferim mulaje pentru cupluri ținându-se de mână, pentru familii – unde amprentăm mai multe mâini, pentru copii, avem solicitări chiar şi pentru animalul de companie”, susține Alex Burghelea, student-antreprenor în cadrul EA. Afacerea au pornit-o cu 3.500 de euro, iar cu aceşti bani şi-au deschis un magazinul virtual şi au achiziţionat materia primă pentru primele kituri.
„Ne-am propus și o schimbare de mentalitate: vrem să schimbăm modul în care lumea îşi creează amintiri. Cel mai comun mod este fotografia, iar noi venim cu o alternativă interesantă, inedită, interactivă prin care oamenii să îşi construiască efectiv amintiri împreună. Orice moment din viață este potrivit ca să îți faci un mulaj, nu este nevoie să aștepți acel eveniment special”, conchide Cosmin.
Acest sistem de învățâmânt olandez a fost implementat cu succes și în țări precum Finlanda, Franța, Germania, Marea Britanie, Spania, Ungaria, Argentina și Peru, cu rezultate extraordinare. 91% dintre absolvenții acestui model educațional au un loc de muncă în primele șase luni după absolvire, iar 47% au un business sustenabil la doi ani după absolvire.
Procesul de aplicare și admitere pentru anul universitar 2018‐2019 s‐a deschis în luna august a anului trecut și vizează selectarea acelor candidați motivați și pregătiți să facă față cerințelor unui program intens de formare academică și profesională. Pentru a menține acest standard, echipa The Entrepreneurship Academy a dezvoltat un sistem propriu de selecție, care trece candidatul prin mai multe probe. Totul începe cu înscrierea pe site și completarea unui formular care permite echipei de management să facă prima analiză. Urmează Boot DAY, o simulare de o zi a programului de antreprenoriat, în care viitorii studenți intră în contact cu antreprenori reali și business-uri cunoscute, pentru a dezbate împreună metode și soluții de creștere și dezvoltare. Interviul – face to face sau via Skype, este ultima evaluare a candidaților. Următoarul Boot DAY este programat pe data de 18 mai. Cei interesați trebuie să completeze formularul de aplicare de pe site până pe 13 mai 2018.
„După participarea la Boot Day-ul din toamna anului trecut, am realizat că fiul nostru trebuie să urmeze această facultate cu orice preț. Nici nu știu care dintre noi a fost mai entuziasmat de aceasta facultate…. eu, soțul meu sau fiul nostru. Am descoperit atunci o facultate altfel, o facultate care pregătește tineri pentru viața reală, o facultate care „crește oameni mari” în adevăratul sens al cuvântului. Am întâlnit aici oameni minunați, studenți cu sclipiri în ochi și plini de încredere, care au reușit să îi trezească fiului nostru motivația pentru a fi admis, pentru a deveni student la The Entrepreneurship Academy. Mă bucur că avem o astfel de facultate în România. Sper ca tot mai mulți tineri să aplice, pentru că România are nevoie de elevi pregătiți în maniera în care The Entrepreneurship Academy o face”, afirmă doamna Crina Bodan, din Târgu Mureș, mama unui student în anul I.
Pe parcursul celor patru ani de studiu, studenții-antreprenori vor învăța administrarea afacerilor, marketing, economie, management și vânzări, în paralel cu crearea și dezvoltarea unor business-uri profitabile, sub îndrumarea unor antreprenori și oameni de afaceri de renume, precum Florin Ilie – Head of Financial Markets Sales al ING Bank în Romania, Steven van Groningen – CEO Raiffeisen Bank, Cosmin Alexandru – decan al The Entrepreneurship Academy și Sergiu Neguț – Antreprenor și Associate Dean la Maastricht School of Management, iar lista este în continuă creștere.
Despre The Entrepreneurship Academy
The Entrepreneurship Academy (EA) este singura facultate antreprenorială din România, unde studenții învață practic, încă din prima zi, cum să își construiască și să își dezvolte o afacere. Acreditată în Olanda, EA funcționează pe baza unui parteneriat cu Team Academy International (Netherlands), după un model educațional existent de peste 20 de ani în Finlanda și implementat cu succes în peste 18 țări.
Dezvoltată în România prin Fundația Entrepre Nation, de către Universitatea Alternativă, Maastricht School of Management și Grupul EDUCATIVA, în parteneriat cu Team Academy International, cu sprijinul partenerului fondator ‐ ING Bank și al mediului antreprenorial autohton, The Entrepreneurship Academy este cea mai bună opțiune de studiu din România pentru tinerii cu ambiție și inițiativă.
Comentarii recente