Angajatorul de pesediști pe banii statului are judecata în dosarul Protecția Copilului Teleorman. Liviu Dragnea și ai lui au căpușat instituțiile statului cu angajați de la partid, iar asta e o realitate a zilelor noastre, fără o decizie a instanței.

Opinia publică se delectează intens cu dezvăluirile care apar în mass-media de când DNA a adus în atenție povestea angajărilor pe linie de partid de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Toată lumea zdravănă la cap vrea să afle despre angajările “fictive” de la DGASPC în care sunt prinse personaje de bază de la PSD, în timp ce locurile de muncă la puterea a treia promise oamenilor de rând, de Liviu Dragnea, nu mai au nicio șansă de putea fi accesate. Abia acum, după ani și ani, s-a depistat ceea ce mulți intuiau, dar puțini aveau certiudinea la baza credințelor personale, că pepiniera de cadre a invadat instituțiile statului, recompensând întotdeauna cu posturi bune activitatea satisfăcătoare a unora dintre membrii de partid. Grosul a fost, evident, în vremea lui Dragnea. În mandatul lung și complet lipsit de rezultate palpabile pentru popor, șeful pesediștilor s-a ocupat să-și pună în funcții persoane cu rol-cheie, controlându-le la carnetul de partid, nu la Curriculum vitae. Și pe soție a angajat-o, deși nu era vreo muritoare de foame. Pe când era șef la Consiliul Județean Teleorman, doamna Bombonica era șef serviciu la Protecția Copilului și primea simbrie de la stat, de la instituția condusă de soț. Adică, nea Liviu era șef și acasă și la muncă. Și chiar dacă nu respecta vreo fișă a postului, aceasta avea o viață comodă în cadrul instituției, iar Dragnea un om de bază la pandă.

Acum, unele angajări pe lângă lege sunt în fața judecătorilor. Ancheta vizează, în principal, faptul că două membre PSD – Anisa Stoica și Adriana Botorogeanu – aveau cartea de muncă la stat, deși ele lucrau pentru partid. Acest lucru a fost confirmat de mai mulți angajați ai casei de copii de la Teleorman, care le-au spus procurorilor și judecătorilor că toți factorii de decizie ai instituției fuseseră avertizați că nu trebuie să fie prea curioși în privința programului de lucru al membrilor de partid: “Niciun angajat, nici șefii de servicii în care figurau angajate cele două, nici colegii de serviciu nu aveau curaj să ceară explicații privitoare la absența de la serviciu a Adrianei Botorogeanu și a Anisei Niculina Stoica sau în legătură cu faptul că aceastea doar încasau salariul și lucrau, de fapt, la PSD”.

După an întregi de procese, după ce dosarul a fost rejudecat, completul de la Înalta Curte de Casație și Justiție, condus de judecătorul Ștefan Pistol, a stabilit data de 25 aprilie 2018 drept termen de judecată cu pledoariile finale în cauza în care este judecat Liviu Dragnea. Și cum faptele sunt evidente, iar datele concrete, șeful PSD riscă mulți ani de închisoare, în jur de 10 spun cei care se pricep la legislație, dar nu ne bazăm pe echitate în sistemul de astăzi și nu putem spune cert deocamdată: ”casa de copii nu este acasă nici pentru Liviu Dragnea”!

Comments are closed.