Sindicatul Europol reclamă public faptul că, în contextul protestelor organizate în ultimele zile de transportatori şi fermieri, „faţă de mii de poliţişti s-a pus presiune în aceste zile să facă orice pentru a bloca” autovehiculele manifestanților.

Sindicatul acuză că astfel de presiuni sunt făcute de către „şefi slugi ale oamenilor politici”, ale căror funcţii depind de aceştia.

Într-o postare pe Facebook, sindicatul Europol reclamă faptul că, în contextul protestelor fermierilor şi transportatorilor, Poliîia a „ajuns din nou într-una dintre cele mai penibile situaţii ca instituţie”.

„Coaliţiei de guvernământ îi este frică de democraţie şi foloseşte poliţiştii şi jandarmii să intimideze cetăţenii. În cazul de faţă fermierii şi transportatorii. Sunt momente care ne aduc aminte de pandemie, cu ordonanţele militare ILEGALE şi cu armata scoasă pe străzi, tot la intimidare. Din păcate, după acţiunile dispuse de ministrul Predoiu şi secretarul de stat Despescu, sunt create premisele unui nou «10 august». Da, ne-au pus politicienii să fugărim fermierii şi transportatorii. Să le blocăm accesul pe drumurile publice, să îi oprim ca nu cumva să ajungă în faţa Guvernului, să-şi exercite dreptul de a manifesta, prevăzut de art. 39 din Constituţie. De ce facem referire tocmai la Constituţie? Pentru că poliţiştii şi jandarmii, la începutul carierei JURĂ să apere Constituţia, chiar cu preţul vieţii! Faţă de mii de poliţişti s-a pus presiune în aceste zile să facă ORICE pentru a bloca fermierii pe drumurile publice. Şi când spunem ORICE, ne referim inclusiv la situaţiile în care le-au cerut să plaseze autospecialele perpendicular pe sensurile de deplasare de pe drumul public pentru ca protestatarii să nu poată să înainteze. Li s-a cerut poliţiştilor să culeagă informaţii din orice sursă ca mai apoi să folosească orice canale pentru a-i bloca”, scriu reprezentanţii sindicatului Europol.

Aceştia publică discuţii purtate pe un serviciu de mesagerie între un şef din instituţie, nemulţumit de faptul că a aflat de la 112 despre proteste şi care le cere subalternilor să se mobilizeze şi să posteze informaţii despre proteste. În acest context sindicatul aminteşte o procedură a poliţiei rutiere unde se stipulează interdicţia de a bloca drumul public cu autospeciala de poliţie.

Comments are closed.