Monica Vasilescu

Traian Băsescu, fost președinte al țării și actual senator în Parlamentul României, nu crede în moțiunea de cenzură depusă de PNL împotriva Guvernului Dăncilă, dar o susține. În acest sens, reprezentantul de seamă al PMP îi transmite un mesaj lui Ludovic Orban și îi aruncă, printre rânduri, câteva atribute în stilu-i caracteristic.

”Obiectiv, căderea Guvernului Dăncilă !
Cu moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă avem o problemă. PSD-ul ne poate râde în nas după vot, chiar dacă Ludovic Orban declară zilnic la toate televiziunile că este în negocieri adânci dedicate reuşitei moţiunii.
Foarte probabil, nouă, opoziţiei PNL, USR şi PMP, ne vor lipsi cam 50 – 70 voturi pentru a atinge cifra magică a reuşitei, adică 233 voturi, ceea ce ne va penibiliza inclusiv în faţa electoratului nostru într-un moment în care PSD-ul lui Dragnea este bine zdruncinat şi de evoluţia economică a ţării, dar şi de cea de a doua condamnare a lui Dragnea.
Printr-o moţiune de cenzură depusă după mintea lui Ludovic Orban , reuşim să-i facem cadou lui Dragnea o victorie politică în Parlament şi să scoatem PSD-ul din fundătura în care se află.
Oricum, până la votul de la moţiune obiectivul este căderea Guvernului Dăncilă şi instalarea lui Ludovic Orban la Palatul Victoria.
După moţiune obiectivul va fi să ne lingem rănile.
Oricum, cu moţiunea l-am scos pe Dragnea din dificultate oferindu-i în mod nechibzuit o victorie consistentă în Parlament, în loc să-l lăsăm să se zbată în mocirla propriilor eşecuri şi a frământărilor interne din partid .
Să vedeţi de Miercuri seara propagandă PSD de marcare a victoriei la moţiune, care vine ca o gură de oxigen pentru un PSD sufocat de propria-i mizerie.
Dar până atunci Ludovic Orban, în entuziasmul lui, îşi trâmbiţează pe toate televiziunile negocierile şi succesul moţiunii.
Dar pasul următor, de după moţiune măi Ludovice ? Care este pasul următor ? Desigur, ne facem de rahat după care plecăm glorios în vacanţă.
Oare de ce am dat PSD şansa unei victorii politice când se aflau în mare dificultate ?
Oricum, semnătura şi votul meu, susţin moţiunea. Dar oare vom avea voturi câte semnături sunt pe moţiune măi Ludovice?
PS – Ludovice, dacă mă căutai, poate îţi dădeam un sfat care să te ajute să nu pari “inconştientul vesel” al politici româneşti.” – Traian Băsescu

Comments are closed.