Mai mulţi fermieri protestează, vineri, cu aproximativ 50 de utilaje agricole pe drumurile principale din apropierea punctelor de trecere a frontierei de la Nădlac, acţiunea afectând traficul rutier.

Preşedintele Asociaţiei „Ţăranul nădlăcan”, Gheorghe Porubsky, a declarat, pentru AGERPRES, că protestul este unul spontan şi va dura „cât va fi motorină în rezervoare”.

„Ne-am adunat fermieri din zona Nădlac pentru a protesta faţă de condiţiile actuale în care lucrăm. Am ieşit cu tractoare, combine şi remorci şi mergem cu viteză redusă pe principale drumuri de legătură cu vămile Nădlac I şi Nădlac II. Avem o serie de nemulţumiri, una dintre cele mai mari fiind concurenţa neloială făcută de produsele agricole care provin din Ucraina. Suntem nemulţumiţi de plăţile făcute cu întârziere de APIA şi de sumele foarte mici plătite de Guvern ca despăgubiri pentru calamităţi. De exemplu, după secetă, ni s-a promis în jur de 4.000 de lei şi am primit puţin peste 300 de lei, inacceptabil. Mai avem probleme în relaţia cu băncile, care ne suprataxează pentru credite şi nu oferă transparenţă la contractare”, a declarat Porubsky.

Marşul fermierilor este supravegheat de forţele de ordine.

Comments are closed.