Monica Vasilescu

După modificările aduse de comisia juridică din Camera Deputaților asupra infracțiunii de abuz în serviciu, Dragnea a ieșit la declarații. Întrebat despre cât îi sunt de avantajoase modificările la Codul de Procedură Penală, Liviu Dragnea a răspuns cu o întrebare: ”Credeți că ăștia mă lasă să scap? Să fim serioși!”

Mai mult, acesta a spus că nu are rost să mai vorbească despre modificările aduse legii penale. ”Despre Codul Penal nu mai vreau să vorbesc. Vorbim de un an și ceva de zile și concluzia mea este una singură. Indiferent ce am spus eu și colegii mei, fiecare a rămas la părerea lui. Așa că n-are rost.”

Comisia parlamentară pentru legile justiției a decis că abuzul în serviciu va fi pedepsit doar dacă cel care îl comite sau rudele apropiate primesc necuvenit foloase materiale. Opozanții lui Dragnea au susţinut că modificarea codului penal l-ar putea scăpa pe liderul PSD de condamnare. Pe de altă parte, DNA a anunţat că peste 200 de dosare ar putea fi clasate dacă această prevedere va intra în vigoare.

Comments are closed.