„Am fost chemat să mi se aducă la cunoştinţă că mi s-a aprobat cererea de a mi se pune la dispoziție dosarul (TelDrum) scanat”, a spus Dragnea, astăzi, în fața Direcției Naționale Anticorupție. Acesta nu a făcut foarte multe declarații, rezumându-se doar la un dialog cu presa, monosilabic, așa cum face de obicei. El s-a enervat pe o jurnalistă, după ce aceasta l-a întrebat dacă are de gând să-și recunoască vinovăția: „Ce prostie este asta, ia repetă, de unde ţi-a venit, cum să recunosc o vină pe care nu o am?”.

Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul TelDrum, în luna noiembrie 2017, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul.

Prejudiciul oficial reținut de procurorii DNA este de 33.848.589 de lei, așa rezultă din comunicatul de presă remis în ziua punerii sub acuzare. Acest prejudiciu este constituit dintr-o pagubă de trei milioane de lei, aferente achiziției, în 2008, de către Consiliul Judeţean Teleorman, a unui tren recicla­tor-stabilizator la rece în situ, o diferență în plus de 25.600.927 de lei, acordată de Consiliul Județean companiei TelDrum la un contract din 2008, o altă sumă în plus, calculată de procurori în cazul acordării unui alt contract din 2009, și suma de 77.790,32 lei, reprezentând sustragerea de la plata unor taxe către bugetul de stat. Fiind vorba despre o investigație care vizează un buget total de peste 21 de milioane de euro fonduri europene, încasate de TelDrum de la CJ Teleorman pentru lucrări la infrastructura drumu­rilor, OLAF recomandă DNA să rețină și să recupereze integral această sumă. Ca atare, s-a dispus instituirea acestui sechestru asigurător pe bunurile acuzaților, dar nu se știe de unde va fi recuperată întreaga sumă pentru că, Dragnea cel puțin, are o avere de om normal în declarația oficială…

VIDEO:

Comments are closed.