Monica Vasilescu

Sursă foto: ziare.com

Înalta Curte de Casație și Justiție a României se va pronunța, mâine, în procesul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. În această cauză, Liviu Dragnea este acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, în legătură cu angajarea fictivă a două persoane, care luau bani de la DGASPC Teleorman și lucrau la sediul PSD.

La ședința trecută, în pledoaria finală, procurorul DNA a cerut, în cazul lui Liviu Dragnea, o pedeapsă de 7 ani și 6 luni pentru instigare la abuz în serviciu și 2 ani și 6 luni pentru fals, dar și anularea suspendării condamnării de 2 ani din dosarul Referendumul. În cazul celor care au apelat la procedura simplificată și au recunoscut că sunt vinovați, procurorii au cerut închisoare cu executare orientate către minimum stabilit de lege, adică pentru cele două angajate fictiv – Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica și pentru Nicușor Gheorghe (fost șef al unui Serviciu din cadrul DGASPC Teleorman). Mai cu basma curată poate ieși Bombonica fostă Dragnea, care nu și-a recunoscut faptele, dar a achitat prejudiciul, iar pentru ea s-a cerut achitare.

Mâine, la ora 09.00, când instanța se va pronunța, Dragnea se va afla în Elveția, într-o vizită oficială, în calitatea sa de președinte al Camerei Deputaților. Oricare ar fi soluția acestui complet de judecată, format din judecătorii Ștefan Pistol (președinte), Geanina Cristina Arghir și Constantin Epure, aceasta poate fi atacată la completul de cinci judecători.

Comments are closed.