În comisia specială pentru modificarea legilor justiției, de astăzi, din Parlamentul României, PSD și ALDE a dezincriminat abuzul în serviciu, astfel încât, dacă legea va fi promulgată de președinte, Dragnea va scăpa de condamnare. Parlamentarii USR Stelian Ion și Dan Barna au explicat modificările imediat după ședință.

”După numai 12 zile de când Liviu Dragnea a fost condamnat pentru abuz în serviciu, PSD a modificat definiția infracțiunii din Codul, astfel încât Dragnea să scape de condamnare.

Aici a ajuns România. Un lider politic este condamnat, iar partidul lui care are majoritatea în Parlament modifică legea ca șeful să scape.

Liviu Dragnea a furat bani de la copii săraci pentru partid. Iar partidul a stabilit că asta nu este infracțiune. Este legal să furi bani de la copii ca să îi dai la partid.

Asta a ajuns România astăzi. O republică condusă de penali. Un stat în care legile sunt făcute pentru infractori, nu pentru copii.

Singura soluție care ne-a mai rămas este să trecem în Constituție, negru pe alb, că penalii nu mai pot ajunge în funcții de conducere. Ca penalii nu vor mai putea să modifice legile ca să scape de condamnări.”

S-a votat varianta propusă de Eugen Nicolicea: „Fapta funcționarului public, aflat în exercițiul atribuțiilor de serviciu reglementeate expres prin legi, ordonanțe de guvern sau ordonanțe de urgență, care refuză să îndeplinească un act sau îl îndeplinește prin încălcarea atribuțiilor astfel reglementate, a unor dispoziții exprese dintr-o lege, ordonanță de guvern sau ordonanță de urgență, în scopul de a obține pentru sine, soț, rudă sau afin până la gradul II, inclusiv, un folos material patrimonial și prin acesta cauzează o pagubă certă și efectivă mai mare decât echivalentul unui salariu minim pe economie sau o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei persoane fizice sau juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 5 ani sau cu amendă”.

Această nouă definiție a abuzului în serviciu condiționează fapta de obținerea unui folos patrimonial pentru sine sau pentru rude, dar mai mult decât atât reduce pedeapsa cu închisoarea și elimină interzicerea dreptului de a ocupa o funcție publică!

Comments are closed.