Carmen Dumitrescu

Situația angajărilor fictive la DGASPC Teleorman nu este unică, se pare. Iar abuzurile partidului roșu în Teleorman nu s-au rezumat doar la faptul că două angajate de la Protecția Copilului prestau pentru binele social-democraților și erau plătite de stat. În realitate, se pare că povestea pentru care este acum judecat Liviu Dragnea nu e singulară și că liderul social-democraților ar trebui să fie puțin mai îngrijorat, pentru că prejudiciul adus de el statului român este mult mai consistent decât ce a plătit Bombonica, pentru a scăpa de pedeapsă. Astfel, un fost angajat al Consiliului Județean Teleorman, a cărui identitate alegem să o protejăm , pentru a-l feri de consecințele momentului său de sinceritate, ne-a făcut o mărturisire de-a dreptul șocantă: „în campaniile electorale, aproape toți angajații Consiliului Județean Teleorman erau detașați la partid, unii pentru câteva luni, alții pentru câteva săptămâni. În tot acest timp își luau salariul de la Consiliul Județean Teleorman.”

Povestea e destul de complexă și în ea sunt amestecate nume importante din cadrul instituției pe care Liviu Dragnea o conducea la vremea aceea, dar și ulterior, prin interpuși. Interesant este faptul că, potrivit declarației oferite nouă în exclusivitate de către fostul angajat al Consiliului Județean Teleorman, aproape toți angajații instituției s-au perindat cu lunile pe la partid, uitându-și atribuțiile de serviciu, iar unii dintre ei au obținut, în schimbul acestor servicii, funcții la București.

Redăm integral textul mărturiei fostului angajat al Consiliului Județean și vă lăsăm să trageți singuri concluziile despre adevăratele abuzuri pentru care ar trebui să fie judecat Liviu Dragnea și întreaga caracatiță construită în jurul lui, de-a lungul anilor:

Poate că ar trebui să vă spun despre funcționarii publici ai Consiliului Județean Teleorman care erau detașați la sediul PSD câte două-trei luni, nu doar pe vremea când la partid erau și cele două angajate ale DGASPC Teleorman, ci și ulterior, în campania din 2012 sau din 2016. Ei munceau la sediul partidului și erau chemați la final de lună să semneze condica la Consiliul Județean. Făceau de toate: hârtiile, lipeau afișe, făceau cafele. Orice! Munceau acolo de la primă oră până noaptea târziu. Erau delegați câte doi, cinci, șapte… Iar în zilele de alegeri aproape toți. Sufla vântul prin Consiliul Județean câteodată… Șefii erau și ei acolo, dar supervizau. Toată treaba dura cam două, trei luni, timp în care ei erau plătiți de stat. Camelia Coporan, care acum e mare director la Ministerul Dezvoltării era reprezentantul ADR în teritoriu și avea biroul în Consiliul Județean. Și ea stătea pe la partid. La fel și secretara ei, Irina, care acum e tot la Minister. Nu mai știu cum o cheamă exact. Sunt mulți care au făcut asta, dar, în general, erau luate fetele mai tinere. De ele le plăcea… Și fetele de la Euroteleorman (n.r. Asociația care organizează Parada Europei, condusă ani întregi de finul lui Dragnea, Mihai Putineanu) mergeau la partid să ajute. Și fetele de la UNCJR. Mai mult cu fetele voiau să muncească acolo. În nopțile când se numărau voturile și se strângeau procesele verbale din județ, toate fetele frumoase se adunau la partid. Și da, toate acestea se întâmplau la ordinul lui Liviu Dragnea. Niciuna nu mergea acolo de drag. Niciuna nu se simțea confortabil făcând cafele pentru grangurii partidului. Toate erau obligate, pentru că altfel erau date afară din Consiliul Județean. Era un fel de regulă nescrisă: ori ca noi, ori afară!

Comments are closed.