Carmen Dumitrescu

Nu doar Teldrum reprezintă o găină cu ouă de aur pentru liderul social-democrat, Liviu Dragnea. În fapt, piedicile puse de justiție creșterii profitului Teldrum sunt apă de ploaie, căci oamenii lui Dragnea au și alte surse de îmbogățire, furnizate de cel care a avut grijă să-și facă un imperiu din sărăcie. Despre S.C. Europrotect Security SRL nu se discută, însă, deloc. Și, de fapt, aici ar trebui alocate niște resurse de monitorizare a afacerii, căci vorbim, de fapt, despre o firmă de apartament cu sute de angajați, care încheie contracte serioase la nivel național, pe bani frumoși și cu susținerea TelDrum.

Ca și element de amuzament, cel care a pornit afacerea în Teleorman este un fost șofer al lui Dragnea, actual om important în staff-ul său, Mădălin Ioniță. Sediul Europrotect Security este în continuare în Alexandria, iar firma puternic susținută de TelDrum, a reușit să intre repede pe piață și să obțină contracte frumușele cu instituții importante din județ, spitalul județean fiind unul dintre primii clienți. Și pentru a îndepărta orice îndoială, mai nou, mașinile unora dintre angajații Teldrum sunt colantate cu S.C. Europrotect Security.

Așa că afacerea merge ca unsă și nu doar în Teleorman, pentru că ea a început, la fel ca și Teldrum, să se extindă la nivel național, asigurând paza unor instituții importante. Inițial, Europrotect a obținut contracte în Constanța, câștigând o licitație ce avea ca obiect asigurarea de servicii de pază umană la sediile Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Constanța, confințind prietenia dintre baronul de Teleorman și baronul din Madagascar, după care, odată cu ascensiunea politică a lui Dragnea la București, firma a început să încheie contracte cu instituții centrale.

Anul trecut, și Direcția Regională de Drumuri și Poduri București a considerat că nimeni nu asigură protecție mai bună ca Dragnea. În consecință, sediul instituției din capitală este păzit de angajați ai Europrotect Security, care pot fi observați cu ușurință de către toți cei care au treabă prin zonă.

Tot anul trecut, S.C. Europrotect Security SRL încheia un contract cu Poșta Română. Contractul avea ca obiect efectuarea serviciilor de pază și protecție pentru un număr de 9 obiective, aparținând subunităților poștale din județele Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Vrancea și Buzău. Poșta Română a considerat că nimeni nu poate ține de șase mai bine decât firma baronului din Teleorman, așa că au recompensat Europrotect Security cu frumoasa sumă de aproape 94.000 euro pentru șase luni de activitate.

Firma de securitate a lui Dragnea face astfel profituri fabuloase și are cheltuieli minimale. Pentru că slugile lui Dragnea știu să respecte banul public și nu-l folosesc decât în scopuri personale. Așa că de ce să investești în sedii și aparatură, când poți să încasezi și să-ți rotunjești profiturile, grație influenței șefului din umbră? Pentru cei care ar încerca să conteste legătura lui Liviu Dragnea cu Europrotect Security, avem un singur argument, dar el cântărește extrem de greu pentru cei care au păstrat contactul cu realitatea: la majoritatea licitațiilor, S.C. Europrotect Security are ca susținător terțiar TelDrum. Și cu asta ne-am încheiat pledoaria, rămânând doar cu speranța că firma lui Dragnea știe să țină de șase la fel de bine cum știu gorilele baronului să-i păzească averea de jurnaliștii curioși.

Comments are closed.