Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) susţine că resortul Ferma Dacilor era racordat ilegal la reţea.

Oficialii au descoperit că afaceristul Cornel Dinicu folosea un cablu de 650 de metri care era legat la panoul electric al unei pompe de apă.

„Domnul Dinicu a formulat şi dânsul o plângere penală, evident, se va constitui şi parte vătămată, pentru a putea, în primul rând – şi aceasta a fost şi o strategie de-a noastră, în apărare – pentru a putea avea acces şi la materialul dosarului.

Noi nu avem nici acum acest acces, subsumat acestei credinţe legitime că este o mână criminală şi pentru a se cerceta, evident, în amănunt, toate aceste aspecte pe care dânsul le-a semnalat şi pe care nu ştiu, nu s-a voit să se aducă în spaţul public”, a spus avocatul lui Cornel Dinicu, Iancu Toader, la un post TV.

Patronul de la Ferma Dacilor le-a spus judecătorilor că se simte deja pedepsit după ce i-a murit copilul

Cornel Dinicu – patronul de la Ferma Dacilor a susținut că a luat toate măsurile pentru siguranța turiștilor. Acesta a spus, în ultimul cuvânt în fața judecătorilor, înainte ca aceștia să-i decidă arestarea preventivă pentru 30 de zile, că dorește să se afle adevărul pentru că trăiește o adevărată dramă după ce și-a pierdut copilul și se simte deja pedepsit. Dinicu se află în arestul din Câmpina.

Patronul de la Ferma Dacilor, arestat preventiv în prezent, a declarat în fața instanței că simte că ispășește deja o pedeapsă după ce și-a pierdut copilul în incendiu.

„Este plata în avans și o pedeapsă în avans pentru multe vieți și sunt interesat să elucidez acest mister atâta timp cât știu că am depus toate diligențele în așa fel încât să asigur orice condiție de securitate chiar în plus față de cele cerute de ISU”, a spus acesta în instanță potrivit presei.

Cornel Dinicu sugerează faptul că ar fi vorba despre cineva care ar fi dat foc pentru a-i distruge afacerea.

Angajații Fermei Dacilor au relatat anchetatorilor ce s-a întâmplat, de fapt, în ziua în care 8 oameni au murit, după ce pensiunea în care erau cazați a ars ca o torță.

Din declarația angajatei pensiunii ca îngrijitoare la animale, a rezultat că la data de 26.12.2023, în jurul orei 05:00, aflându-se în camera numărul 6 de la parterul pensiunii, s-a trezit din somn din cauza fumului care intrase în camera unde aceasta se afla.

În acel moment, a auzit o doamnă țipând afară și a fugit să vadă ce se întâmplă. Când a ieșit din cameră a observat că incendiul se manifesta la bucătărie, arzând bunurile din interior iar în toată pensiunea era fum.

Ajunsă afară, martora a văzut-o pe doamna care țipa uitându-se la mâini, a observat că aceasta are rănită la nivelul mâinilor și a feței, fiind murdară de funingine. Martora a întrebat-o ce s-a întâmplat însă femeia nu i-a răspuns. Martora a arătat că a înconjurat clădirea să vadă unde arde și a observat că focul se mai manifesta la mansardă, pe la mijlocul clădirii, și pe acoperiș.

Ulterior, martora a aflat că locul unde a văzut prima data că ardea mansarda era camera unde stătuse doamna care țipa. Martora a văzut că, ulterior, a coborât și soțul acelei doamne, căruia îi spunea să meargă să scoată copiii de acolo. În aceasta împrejurare respectivul domn i-a spus soției sale că este mult fum si au început să se îmbrâncească și să se lovească reciproc.

 

Comments are closed.