Monica Vasilescu
Legea pușcăriei acasă a trecut, ieri, de Comisia juridică a Camerei Deputaților și azi ar urma să intre la votul din plen. În același timp, proiectul se află în reexaminare la Senat (înregistrat pe data de 31 octombrie), după ce Curtea Constituțională l-a declarat neconstituțional pentru a doua oară.
Totul s-a întâmplat în aceeași zi cu prezentarea Raportului MCV și Rezoluția Parlamentului European referitoare la statul de drept din România, ceea ce demonstrează, dacă mai era cazul, ”interesul” parlamentarilor pentru ceea ce spune UE.
Ce spune legea pentru cei care vor pușcărie în sufragerie: “Măsura alternativă de executare a pedepsei privative de libertate a executării la domiciliu constă în executarea la domiciliu a pedepsei privative de libertate cu supraveghere din partea unor lucrători anume desemnaţi de către Ministerul Afacerilor Interne cu sau fără brăţară electronică (…) Măsurile alternative de executare a pedepsei privative de libertate sunt executarea la domiciliu a pedepsei, executarea fracţionată a pedepsei privative de libertate în timpul săptămânii la domiciliu şi în zilele de sâmbătă şi duminică într-un centru special înfiinţat pentru această măsură de executare, precum şi executarea pedepsei în regim mixt, la domiciliu, cu prestarea de zile de muncă în folosul comunităţii în echivalent.”, se arată în proiectul de lege care tocmai a trecut de comisia juridică a Camerei Deputaţilor.
Cine ar putea fi închis în vilă pentru a-și ispăși pedeasa: preşedintele Senatului – Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Camerei Deputaţilor – Liviu Dragnea și alții vor putea face puşcărie acasă dacă vor fi găsiţi vinovaţi de acuzaţiile aduse de procurori. Mai mult, chiar şi cei care au fost condamnaţi deja la închisoare vor putea merge acasă pentru a-şi ispăşi restul de pedeapsă.

Comments are closed.