Monica Vasilescu

În jur de 3000 de oameni au ieșit, în această seară, la marșul de la Piața Victoriei, la Universitate, pentru a comemora eroii de la Revoluția din 1989 și ziua în care a reînviat speranța. Printre momentele care au marcat seara au fost: citirea numelor celor 1116 eroi care au murit pentru un crez (printre care s-au aflat și copii), minutul de reculegere și aprinderea miilor de candele care au ars pentru a ne aminti de oamenii care au plătit cu viața lor pentru ca noi să vorbim astăzi liber. Că doar asta facem…

Cei 3000 de români care se pare că înțeleg mai bine istoria și eroii au avut lacrimi în ochi. Întreaga atmosferă a fost încărcată de emoție, mai ales după ce foile cu numele eroilor au fost înșirate pe gardul Palatului Regal.

Au trecut 29 de ani, unii au uitat, alții au murit degeaba, pentru că, după 29 de ani, ne luptăm cu o formă nouă de comunism, cu aceeași atitudine din vremurile pe care le considerăm apuse. Și acum, ăia care au profitat de pe urma acestei drame naționale încă fac jocurile, încă nu au plătit și încă ne limitează libertățile. Și asta se înțelege doar dacă ascultăm vocea străzii, care, după 29 de ani, încă strigă: ”Libertate”, ”Jos comunismul”, „Păcat, păcat de sângele vărsat!”, „Jandarmeria apără hoţia!”, „România, trezeşte-te!”, „Ieşiţi din casă dacă vă pasă!”, ” Veniţi cu noi, vă fură şi pe voi!”.

Comments are closed.