Monica Vasilescu

Pupat electoral de către marea masă a oamenilor de partid din motive de teamă sau de interes, domnul Liviu Nicolae Dragnea încearcă să țină cu dinții de putere, deși vedem cu toții că nu a mai frecventat medicul dentist în ultimii ani. Cu ultimele zvâcniri, Dragnea își închipuie că partidul stă într-un condamnat (în primă instanță)-cu executare și nu dă vreun semn că ar ține cont de opinia colegior săi, care nu mai vor pete negre pe partidul roșu din cauza tuturor inadaptaților pe care țarul din Teleorman i-a adus la București și i-a făcut oameni de stat.

Până arată instanța de cinci judecători ce și cum s-a furat la Direcția de Protecție a Copilului  Teleorman, activul de partid roșu se întreabă cine va fi înscăunat președinte după Liviu Dragnea, căci competiția e difuză. Marian Neacșu este un nume. Pesedist cu state vechi, acestuia îi surâde ideea șefiei, dar nu și-o exprimă fățiș, de teama lupilor tineri care atacă orice seamănă a pradă, fără a mai sta la pândă. Cu vederi bune de stânga și cel mai aproape de o posibilă șefie la PSD-ul căzut este Paul Stănescu, soldat atât de disciplinat încât dacă Dragnea îi spunea până de curând că nu trebuie să-i fie foame, el intra la regim pe termen nedefinit. Gabi Firea nu e nici ea de lepădat în această ecuație, având atât aspect comercial, cât și cuvintele potrivite, deși unii mai spun, în culise, că discursul său s-a îndreptat mereu către patetic în prezența lui Dragnea… Nu știm de ce, dar în schemă s-a auzit și numele lui Adrian Țuțuianu, parlamentar de soi, a cărui avere este singura manifestare plenară a statutului său de pesedist sadea.

Sigur, șefia este o stare pe care o doresc mulți acum, după mulți ani de dominație mustăcioasă, dar la care nu prea ajunge nimeni, pentru că una este să fii Dragnea și să ai partidul la picioare după ce l-ai cumpărat om cu om și alta e să te ridici pe vârfuri și să pupi tronul cu o înverșunare pe care numai la șobolanii flămânzi o putem vedea. Din surse bine plasate în interiorul mafiei de partid am dedus că titularul de drept este deja în mintea ageră și exactă a inițiatorilor de boicot și de scrisori, deși nu ar conta prea mult dacă-l cheamă Neacșu, Firea sau Stănescu, important este că Dragnea este în faza terminală. Fără partid, fără Camera Deputaților, cu o condamnare în executare…

Comments are closed.