Monica Vasilescu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a ponunţat, miercuri, sentinţa definitivă în dosarul CET Govora, în care fostul senator Dan Şova a fost condamnat în primă instanţă la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Verdictul de la completul trecut s-a păstrat și la cel de cinci judecători, astfel că Dan Șova va executa pedeapsa și se va duce la închisoare, decizia fiind definitivă.

În septembrie 2017, Dan Şova a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, iar fostul director al CET Govora, Mihai Bălan, a primit trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu în formă continuată, cu un termen de supraveghere de 4 ani. De asemenea, instanţa a admis atunci acţiunea civilă exercitată de CET Govora, prin administrator judiciar Euro Insol SPRL, şi l-a obligat pe Mihai Bălan la plata sumei de 1.301.410 lei. Judecătorii au dispus confiscarea sumei de 100.000 euro de la Dan Şova.

Cu această ocazie, ne amintim și momentele incredibile și penibile din Parlament, în 2015, atunci când senatorul Florina Jipa i-a dat cu mir pe frunte lui Dan Sova, înaintea votului pentru ridicarea imunității. Dacă atunci Dan Șova s-a miruit, acum, probabil, se miră că nu a funcționat…

 

 

Comments are closed.