Pensii speciale, în creștere, în România. Guvernul condus de Marcel Ciolacu a lansat promisiuni de reducere a cheltuielilor și îmbunătățire a situației bugetului național. Cu toate acestea, o problemă persistentă rămâne nerezolvată pe măsură ce numărul și sumele pensiilor speciale continuă să crească.

În luna noiembrie 2023, Casa Națională de Pensii Publice a înregistrat plata a 10.628 de pensii speciale, iar trendul ascendent persistă și în luna decembrie 2023. Cifrele alarmante arată că majoritatea acestor pensii speciale sunt direcționate către foștii magistrați, cu un număr impresionant de 5.407 de foști judecători și procurori care se bucură de aceste beneficii.

În plus, acești foști magistrați primesc cele mai mari sume sub formă de pensii speciale, cu o medie de 22.180 de lei. Această cifră ridicată atrage atenția și alimentează dezbaterile în jurul echității și sustenabilității sistemului de pensii speciale, mai ales în contextul promisiunilor guvernamentale de a gestiona responsabil fondurile publice.

Deși Guvernul a fost pus sub presiune să rezolve această problemă și să aducă o schimbare în creșterea constantă a pensiilor speciale, datele din decembrie 2023 reflectă o creștere atât în ceea ce privește numărul de beneficiari, cât și în ceea ce privește suma totală plătită pentru aceste pensii.

Comments are closed.