Sfântu Gheorghe este municipiul de reședință al județului Covasna, Transilvania, România. Astăzi, de Ziua Imnului Național al României, reprezentanții acestui oraș au ținut arborat un steag negru, care simbolizează doliu.

Întâmplarea nefericită a fost postată de Alexandru Cumpănașu, pe Facebook: „Cat de nesimtiti puteti fi?!. Cat de mult vreti sa ne stârniti sentimente pe care poporul roman nu le-a cunoscut?!!!. Astazi- PRIMARIA SFANTU GHEORGHE – DE ZIUA IMNULUI NATIONAL A ARBORAT STEAGUL DE DOLIU NATIONAL PE PRIMARIE – INSTITUTIE ROMANEASCA. Solicit politiei nationale si jandarmeriei interventie urgenta!…CNMR va continua demersul de ANULARE in instanta functionarea UDMR!!!„, scrie preşedintele Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, Alexandru Cumpănaşu.

După vâlva făcută în mass-media, preşedintele executiv al UDMR, Porcsalmi Balint, declară că steagul negru de pe Primăria Sfântu Gheorghe a fost arborat în urma decesului unui cetăţean de onoare al municipiului, care primise distincţia „Pro Urbe”. ”Este doar o coincidenţă nefericită”.

Comments are closed.