Începând cu anul 2024, regimul rovinietei va suferi modificări semnificative, conform unui proiect de ordonanță de urgență emis de Guvern. Printre schimbări se numără introducerea opțiunii de a plăti rovinieta pentru o zi, dar cu o reducere de doar trei lei față de tariful actual pentru o săptămână.

Unul dintre aspectele notabile este eliminarea rovinietei cu valabilitate de șapte zile, care nu va mai fi disponibilă conform noilor reglementări. În schimb, se introduce posibilitatea achiziționării rovinietei pentru o zi, oferind șoferilor o flexibilitate mai mare în funcție de necesitățile lor de călătorie.

De asemenea, se schimbă durata de valabilitate a rovinietelor, cu dispariția taxei pe drum pentru o perioadă de trei luni și apariția celei cu valabilitate de două luni. Astfel, șoferii vor putea alege între variante precum roviniete pentru una, 10, 30, 60 de zile sau pe un an.

Aceste modificări au fost propuse pentru a aduce un grad mai mare de flexibilitate și accesibilitate pentru șoferi în ceea ce privește achiziționarea rovinietei. Cu toate acestea, se ridică întrebări cu privire la modul în care ajustările vor afecta bugetul șoferilor și dacă aceste schimbări vor îmbunătăți sau nu experiența de utilizare a drumurilor. Proiectul de ordonanță va trebui să treacă prin procesul legislativ pentru a deveni lege și a se implementa efectiv.

Comments are closed.