Monica Vasilescu

Opt miniștri din actualul Guvern, condus, teoretic, de Viorica Dăncilă, au fost înlocuiți în funcții. La Cex-ul de astăzi, care a durat șapte ore, Liviu Dragnea, acompaniat de prim-ministrul țării, a evaluat și reevaluat o parte din componența guvernamentală. Cine pleacă și cine (re)vine.

Daniel Breaz, considerat breaz pentru Cultură

Senatorul Daniel Breaz are 43 ani și este este considerat, precum induce și numele, breaz pentru Ministerul Culturii. El urmează să-i ia locul actorului George Ivaşcu, remaniat de Dragnea. Breaz este din Alba Iulia, a absolvit Facultatea de Matematică-Informatică, secţia matematică, din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, în 1997. Din 2002 este doctor în matematică.

Marius Budăi, trimis la Muncă

La Ministerul Muncii vine Budăi Marius. Fost director executiv al Casei Judeţene de Pensii Botoşani, Marius Budăi a terminat Facultatea de Finanţe şi Bănci la Universitatea Spiru Haret, în 2008, la 36 de ani. După facultate, noul ministru al Muncii a terminat şi un masterat (Management financiar-contabil al administraţiei publice) la Universitatea Spiru Haret.

 

Bădălău, la Economie

Niculae Bădălău este senator PSD de Giurgiu și a jucat bine în hora lui Dragnea, pentru că au multe în comun. Firmele controlate de fiul său au numeroase contracte cu statul, dar și contract pentru o finanțare din fonduri europene cu Ministerul Economiei, pe care urmează să-l conducă.

Ne apără la Apărare – Leş

Gabriel-Beniamin Leş provine din Satu Mare. Este licenţiat în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timişoara şi deţine un masterat în „Managementul financiar contabil şi juridic al firmei”. El a fost în cursul timpului consilier local al municipiului Satu Mare, viceprimar al municipiului reşedinţă de judeţ, subprefect și director executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Satu Mare.

 

Se ”transportă” Olguța

Olguța Vasilescu a plecat de la Muncă spre Transporturi. Ea a absolvit Facultatea de Litere și Istorie din Craiova, specializarea româno-italiană, în 1997, și Colegiul Național de Apărare în 2001. În 2007, a obținut un doctorat în Sociologie la Universitatea București. Din 2009, este lector asociat la Universitatea de Vest din Timișoara și primar al municipiului Craiova. Din 2016 este ministru la București.

 

Ce va comunica Alexandru Petrescu?!

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei și ulterior ministru pentru IMM-uri în Guvernul Grindeanu, a fost propus pentru funcția de ministru al Comunicațiilor, în locul lui Bogdan Cojocaru, care va fi remaniat. Petrescu a condus Poșta Română și a ocupat postul de director general al Fondului de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

 

La Ministerul Tineretului și Sportului va da gol Bogdan Matei

Constantin Bogdan Matei, ministrul propus la Tineret şi Sport, este la bază profesor de sport și fost fotbalist. A fost inspector şcolar general adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea şi profesor la o școală din localitate, devenit, de la PSD, parlamentar, poziție din care s-a exprimat doar de două ori.

La Dezvoltare pozează Ilan

Ilan Laufer a pozat sexy într-o revistă, iar acum va poza ca ministru al Dezvoltării.  El a absolvit Academia Națională de Educație Fizică și Sport și a coordonat Direcția pentru Antreprenoriat și Programe pentru IMM, inclusiv Programul „Start-up Nation România”. Laufer a fost criticat pentru inactivitate ca ministru pentru mediul de afaceri în guvernul condus de Tudose, dar pe timpul lui Dăncilă poate acum va reuși să mute Bursa de la Londra la Bucureşti.

Comments are closed.