Monica Vasilescu

Liviu Dragnea și ai lui au aprobat, miercuri, înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii prin care mai multe companii au fost transferate într-un fond de investiţii privat. Parlamentarii Puterii au adoptat, cu 174 de voturi „pentru”, 98 de voturi „împotrivă” şi trei abţineri, proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI).  Cel mai vehement și în dezacord cu Liviu Dragnea a fost liderul Partidului Pro România – Victor Ponta, spunând în plenul Camerei Deputaților că, prin crearea acestui Fond, Liviu Dragnea va vinde companiile românești către „prieteni” din Israel și Rusia.
Pe același principiu, PNL va sesiza Curtea Constituțională a României pe Legea prin care astăzi PSD-ALDE au dat cea mai puternică lovitură economiei naționale românești, prin înființarea așa-zisului Fond Suveran de Dezvoltare și Investiții. ”Este cel mai mare tun care se pregătește patrimoniului de stat din ultimii ani! Dacă până acum Guvernele PSD-ALDE au demonstrat o reală incompetență în a gestiona responsabil economia românească, acum am asistat la un act premeditat prin care Guvernul și majoritatea parlamentară intenționează să pună cele mai profitabile companii ale României sub o administrare total netransparentă și clientelară, aservită unor interese dubioase.”, consideră peneliștii. Ei sunt susținuți de PMP și USR în demersul către Curtea Constituțională. ”Credeți că s-a furat totul din țară? Vă înșelați, PSD-ALDE va găsi întotdeauna ce să vândă, ce să amaneteze, au vândut și românii în diaspora! Astăzi, au îmbrobodit legislativ prin crearea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) să preia banii a 33 de companii naționale profitabile ale statului și îi dă spre cheltuială discreționară clientelei politice, adică baronilor PSD-ALDE-UDMR. Este o trădare de țară, de neam, de avuția statului, a noastră”, consideră Doru Coliu, deputat PMP în Diaspora. Pe de altă parte, USR este de părere că Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) va însemna FALIMENTUL României!
În opinia lui Liviu Dragnea, ”astea nu sunt acuzații, sunt niște prostii. Nu au niciun fel de bază. Unii colegi care astăzi spun aceste enormităţi, inspiraţi probabil de cineva care vorbea de înţelegi secrete cu evreii, sunt în aceeaşi gaşcă, susţineau în campanie ideea acestui Fond, pentru că înţelegeau cât de important este”.

Comments are closed.